İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Rasim Özdenören Ortaokulu

Hayvanlar yok olmasın, evrendeki denge bozulmasın!

Doğada her hayvanın benzersiz bir rolü ve işlevi bulunmaktadır. Örümceklerden balinalara kadar her canlının, doğal döngü içerisinde önemli bir yeri vardır. Bu roller, ekosistemlerin dengeli ve sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olur. Okulumuz 5. sınıf öğrencileri, Dünya’mızda nesli tükenen veya nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanların hangileri olduğunu, yaptıkları maskeler yardımıyla öğrendiler.

Nis

Doğal hayatı koru, gelecek için bir adım at! Canlı ve cansız çevrenin önemini kavramak için 5A ve  5 B sınıfı öğrencileri kendi ekosistemlerini oluşturdular. Ekosistem içindeki canlıların yaşadıkları olumsuzlukları değerlendirerek  doğal dengenin bozulmaması adına ne gibi önlemler almamız gerektiği konusunda araştırmalar yaptılar.

Nis

Okulumuzun II. dönem genel veli toplantısı 28 Nisan Pazar günü saat 11.00'de yapılacaktır. Tüm velilerimize duyurulur.

Nis

Dünya kültür mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından tüm dünyada "18 Mayıs Müzeler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olup ICOM Milletlerarası Müzeler Konseyince 2024 yılı için ana tema "Müzelerde Eğitim ve Araştırma" olarak belirlenmiştir.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104.yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir gurur ve coşkuyla kutladık.Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğrunda canfeda eyleyen kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.

Nis

TURİZM HAFTASI Toplumumuzda; turizm farkındalığını arttırmak, özellikle iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır. Okulumuzda bu minvalde ülkemizin turizm bölgeleri hakkında kısa bilgi verildi. Çocuklarda daha önce gittikleri veya gitmek istedikleri yerleri resim ve afiş formatında hazırladılar.

Nis

Çocuklar eğitim, sosyalleşme, eğlence, iletişim kurma gibi birçok gereksinimi için internet ve sosyal medyayı yoğun olarak kullanmaktadır. Çocukların kişisel verilerinin korunmasına önem vermek ve onları muhtemel risklerden korumak adına Kişisel Verileri Koruma Günü kapsamında Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından hazırlanan afiş ve videolar sınıflarda, okul panolarında paylaşılarak öğrencilerimize gerekli farkındalığın oluşması amaçlanmıştır.

Şbt

Afet eğitmeni Sultan YILDIRIM TUTAR tarafından okulumuz öğrencilerine Afet Farkındalık Eğitimi (Deprem, Yangın, Sel, Tsunami, İkincil Afet Konuları) verildi.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan sınava başvurular, 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.